Tévhit, hogy a fából készült nyílászárók beszerelés után nem igényelnek karbantartást, felületi kezelést. Ahhoz, hogy az ilyen nyílászáróink hosszú időn keresztül kifogástalan állapotban maradjanak és szépségüket is megőrizzék, gondoskodni kell a karbantartásukról, ápolásukról. A legkorszerűbb festékek sem képesek önmagukban megakadályozni a szerkezet lassú elhasználódását. A folyamatos külső hatások – mint például a napsütés, UV sugárzás, por, szmog, eső – károsítják a nyílászáró felültét. Ezek megakadályozása érdekében nélkülözhetetlen a fa nyílászáróink gondos ápolása, felületének kezelése.

A karbantartás esetén fontos, hogy minőségben és típusban is megfelelő anyagot válasszuk. Az ajtókon lévő védőréteget bizonyos időközönként újra fel kell vinni. Ennek rendszeressége a festék gyártójának előírásaitól függ. A gumiszigeteléseket évente az erre megfelelő anyaggal kell kezelni, így a gumitömítő puha marad, szigetelő képessége nem gyengül.

A zárszerkezeteket évente egyszer meg kell olajozni, így a működése nem romlik és csökkentjük a vasalat kopását.

Az említett karbantartásokat munkatársaink igény esetén elvégzik, így a nyílászáró garanciája akár 10 évvel is hosszabbodhat.